Виконувач обов'язків міністра Кабінету Міністрів Владислав Забарський закликав Верховну Раду довести не на словах, а на ділі свої євроінтеграційні устремління. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, він заявив у ході Погоджувальної ради, зачитуючи звернення уряду до парламенту.

« Україна стоїть на порозі дуже важливої ​​ події - підписання Угоди про асоціацію, тому ми повинні довести свої європрагнення ні тільки на словах, але й на ділі», - акцентував він.

Забарський поскаржився на роботу народних депутатів на минулому пленарному тижні. «На порядку денному третьої сесії є багато питань, які вимагають негайного вирішення. У той же час, озираючись на попередній тиждень, стає очевидним, що потрібно працювати продуктивніше і відповідальніше ставитися до свого обов'язку перед громадянами України. Закони не приймаються через брак голосів парламентаріїв. Така робота не надає оптимізму українцям, та й Вільнюський саміт не за горами», - заявив він.

Чиновник висловив надію , що поточний парламентський тиждень буде більш продуктивним, і депутати зможуть об'єднатися для голосування за необхідні для країни законопроекти.

« На цьому тижні до парламенту винесено близько 30 урядових законопроектів. Їхнє прийняття дозволить вирішити низку питань. Зокрема, у соціальній сфері та сфері освіти.

Крім того, заявлені законопроекти спрямовані на поліпшення умов для бізнесу та отримання ним держпідтримки; будуть порушені питання експлуатації об'єктів інфраструктури та розвитку фінансової системи; законопроекти, спрямовані на розвиток системи правопорядку та судочинства; проекти законів, які удосконалять процедуру реєстрації власності і захист прав інвесторів; два питання , що стосуються ЖКГ і впровадження нових стандартів будівництва; удосконалення податкової та митної політики; захист навколишнього середовища та землекористування», - перерахував він.

Уряд просить Раду розглянути законопроект про харчову безпеку, а також щодо інвестиційних паперів, що стосуються реструктуризації заборгованості і фінансових векселів», - акцентував в.о. міністра.

Забарський запропонував у ході Години запитань до уряду заслухати міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову та міністра соцполітики Наталію Королевську.

« Тільки спільно ми зможемо вирішити проблемні питання нашої країни і реалізувати широкомасштабні соціально-економічні реформи. Тому уряд закликає депутатів до конструктивної роботи і розраховує на підтримку парламенту», - резюмував політик.

Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада на поточному пленарному тижні, серед іншого, має намір схвалити законопроект « Про державну службу пробації», який може стати підставою для звільнення Юлії Тимошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177