У Фонду гарантування вкладів достатньо коштів для виконання своїх функцій. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, в ході круглого столу заявила директор-розпорядник Фонду Олена Шарова.

Вона нагадала, що за 15 років існування Фонду вкладникам було виплачено гарантованих вкладів на 7 млрд грн за у 34 банках.

«Зараз гарантовано 6,3 млрд грн. Усіх вкладників можна запевнити, що коштів вистачить, і я вважаю, що НБУ в цьому питанні докладає максимум зусиль. Також посилиться ще й банківський нагляд», - сказала Шарова.

Директор-розпорядник Фонду підкреслила, що в усьому світі банківська система рухлива: одні банки народжуються, інші - ліквідуються. «Від цього не захищена жодна країна», - сказала вона.

За словами Шарової, в Україні вклади фізосіб захищені краще, ніж в інших пострадянських країнах, зокрема в Російській Федерації.

«Росія відшкодовує вкладникам 700 тис. рублів, це близько 181 тис. грн. Ми - не дуже велика країна в порівнянні з РФ, але своїх вкладників захищаємо краще. До того ж Україна перша на пострадянському просторі ввела інститут страхування депозитів», - сказала вона.

Крім того, Шарова порадила вкладникам уважно читати договори, а також перевіряти, чи потрапляє той чи інший внесок під систему гарантування. Якщо сума, яку вкладник бажає розмістити на депозиті, перевищує 200 тис. грн, її можна розділити на декілька вкладів і розмістити в різних фінустановах.

Нагадаємо, раніше директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Олена Шарова заявила, що кошти Фонду складають рекордну суму.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174