Депутати «Батьківщини» прийшли до МОЗ висловлювати свою критику про тендерні торги за 9 днів до самих торгів: переплутали дату.
 
Вчора на сайті ВО «Батьківщина» з'явився анонс про те, що депутати цієї фракції Анатолій Дирів, Павло Петренко та Андрій Пишний у вівторок, 1 жовтня, прийдуть до МОЗ і будуть присутніми на розкритті конкурсних торгів на поставку машин швидкої допомоги в Україну, повідомляє «УРА-Інформ».
 

Проте ще в кінці минулого тижня, 27 жовтня, на сайті МОЗ з'явилася інформація про те, що розкриття торгів переноситься на 10 жовтня. На даний момент новина, опублікована на сайті ВО «Батьківщина», видалена, і збереглася тільки в кеші Google.

Мабуть, не бажаючи сідати в калошу, депутати терміново переформатували свої наміри: з 10.00 ранку під будівлею МОЗ стали близько ста осіб з плакатами «Раю, де гроші на ліки?», «МОЗ жирує - Україна помирає». У розмові з протестувальниками з'ясувалося, що багато з них є активістами «Батьківщини». У відповідь на запитання про суть протесту, учасники акції повідомили журналістам, що вони вкрай незадоволені недофінансуванням сфери охорони здоров'я, зникненням багатьох найменувань ліків в Україні, а також незадовільним станом вакцинації в країні.

Раніше повідомлялося про зрив календаря вакцинації в Україні через неможливість багатьох виробників отримати від Держлікслужби сертифікати відповідності GMP. Нагадаємо, у квітня 2013 року голова Держлікслужби України Олексій Соловйов стверджував, що у випадку, якщо ліки в Україні після введення ліцензування імпорту подорожчають, він піде у відставку.

Під час мітингу депутати «Батьківщини» Дирів і Петренко зайшли до МОЗ і, провівши там кілька хвилин, поїхали. Через пару годин на деяких сайтах з'явилася інформація про те, що депутати «змусили МОЗ перенести тендер».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245