Українцям не варто скуповувати готівкову валюту для поїздок за кордон або збирати для плати за освіту, оскільки ці розрахунки можна зробити за допомогою банківських карток.

Про це, як передає кореспондент ForUm’y, в ході «прямої лінії» заявила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики Національного банку України Олена Щербакова.

Крім того, на переконання банкіра, українці повинні усвідомити, що гривня - це не просто грошова одиниця держави, а національна цінність. «Національна валюта - національна цінність , пріоритет країни, як гімн і Конституція», - сказала вона.

Відповідаючи на запитання, який курс долара буде закладено до бюджету-2014, Щербакова підкреслила, що «цей показник не повинен так пильно відслідковуватися громадянами».

«Курс бюджету - це обліково-розрахунковий курс, необхідний для розрахунку показників, наприклад, боргового навантаження. І розглядати цей показник як той, до якого будуть прагнути НБУ і Кабмін, не зовсім розумно і в принципі неправильно», - акцентувала вона.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

150