У Севастополі знищена глибинна бомба часів війни вагою 165 кг. Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Згідно з повідомленням, глибинна бомба ББ-1 виробництва СРСР знищена сьогодні вранці групою підводного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м.Севастополь.

 

 
Нагадаємо, вибухонебезпечний предмет був виявлений 18 вересня в Карантинній бухті колишнім співробітником аварійно-рятувального загону спецпризначення на глибині 12 м на відстані близько 300 м від берега. Ця бомба вагою 165 кг була призначена для знищення підводних човнів. За оцінками фахівців, радіус розльоту її осколків становить більше 300 м радіус дії гідроударної хвилі - близько 2 км.

«Піротехніки севастопольського гарнізону ліквідують подібні вибухонебезпечні предмети кілька разів на рік. О 05:30 фахівці почали роботу з підйому і транспортування вибухонебезпечної знахідки з місця знаходження до місця підриву в акваторії мису Коса Північна. Після завершення підготовчих заходів бомба була знищена», - зазначив перший заступник начальника ДержНС України у м.Севастополь Олександр Супрун.

Всього в роботах зі знешкодження були задіяні 127 чоловік і 21 одиниця техніки, з них від ДержНС України - 38 осіб, 5 автомобілів і 3 катери.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187