Перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко заявив про те , що ФФУ не може подати апеляцію в Міжнародну федерацію футбольних асоціацій (ФІФА) на вердикт щодо протиправних дій уболівальників під час матчу відбору до Чемпіонату світу 2014 року Україна - Сан-Марино до того, як отримає офіційний документ про вжиті санкції. Про це Стороженко заявив на прес-конференції у Будинку футболу.

«Ми повинні розуміти , що до цих пір не маємо повного рішення Дисциплінарного комітету ФІФА , відповідно до якого можемо подати апеляцію на рішення дискваліфікувати стадіон «Металіст» під час проведення матчу Україна - Польща. Ми повинні бути сповіщені ФІФА, і тільки після цього починається 10-денна процедура подачі документів на апеляцію. Оскільки часу у нас вкрай мало , ми просимо ФІФА прискорити процедуру», - сказав він.

Разом з тим, за словами Стороженка , ФФУ відправила листа до Дисциплінарного комітету.

« Ми виклали наші міркування письмово і відправили їх у дисциплінарний комітет . Після 18 вересня ми направляли додаткові уточнення , особливо після того , як до нас звернувся Едмар (Галовський, гравець збірної України , якого , за даними ФІФА , ображали на расовому ґрунті вболівальники. - Ред.), який повідомив про те , що ніколи не почувався ущемленим в Україні , і ми також відправили це повідомлення у дисциплінарний комітет ФІФА. Жоден із доводів України до уваги ФІФА прийнятий не був . Тому ми просимо прискорену процедуру прийняття рішення, щоб мати можливість внести наші додаткові аргументи і просити їх врахувати», - повідомив Стороженко, повідомляє «УНІАН».

На запитання про те , чи не зможе апеляція ще більше нашкодити ФФУ і збірній України, Стороженко відповів: «Кожен може бути почутий і звернутися до ФІФА . Апеляція - це не ганебне явище і визнається в усьому світі. Апеляція не може призвести до посилення покарання , це зазначено в дисциплінарному кодексі ФІФА. Ми будемо використовувати всі можливості для того , щоб донести до відома ФІФА , що не можна так ставитися до тих моментів, які сталися на матчі Україна - Сан-Марино».

Нагадаємо , 27 вересня Дисциплінарний комітет ФІФА оголосив вердикт у справі про поведінку вболівальників збірної України під час матчу Україна - Сан-Марино, що пройшов 6 вересня у Львові.

За використання фаєрів на арені, розвішування банерів неонацистського змісту і расистські випади на адресу гравця збірної України натуралізованого бразильця Едмара Галовського було прийняте рішення покарати збірну України проведенням одного матчу при порожніх трибунах (Україна - Польща, 11 жовтня в Харкові), дискваліфікувати стадіон «Арена-Львів» аж до початку відбіркового циклу ЧС-2018, а також присудити грошовий штраф.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

650