Вже до 2020 року Україна може стати світовим лідером з нарощування виробництва сільгосппродукції. Такі прогнози робить Продовольча і сільськогосподарська організація ООН.

На думку експерта аграрних ринків Руслана Швеця , цих результатів вдасться досягти лише завдяки технічній модернізації агропромислового комплексу . Так , вже зараз завдяки сучасній техніці аграрії , незважаючи на негоду , можуть збирати , сушити і зберігати врожай зерна без значних втрат.

«Фахівці Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН прогнозують , що до 2020 року Україна матиме найвищий відсоток зростання внутрішнього сільгоспвиробництва у світі. А експорт може збільшитися на 60%. Цього можна досягти завдяки модернізації агропромислового комплексу», - повідомив Швець.

За словами експерта , саме сучасна техніка та обладнання дозволяють збирати рекордні врожаї зернових. Так , він вважає , що навіть зараз , коли погодні умови не сприяють збору зернових , техніка дозволяє обмолотити , висушити і зберегти зерно високої якості.

« У вересні через погодні умови темпи жнив дещо сповільнилися . Однак щоб зібрати високий урожай і зберегти його якість , у аграріїв є відповідне обладнання . Зокрема , враховуючи дощову погоду , яка спостерігається майже в усіх областях України , сільгоспвиробники забезпечені зерносушильним обладнанням. Тому , на мою думку , врожай цього року дійсно буде рекордним», - підкреслив експерт.

Також Швець зазначив , що вже цього року Україна може стати другою країною у світі після США за обсягами експорту зерна.

« За попередніми прогнозами , цього року Україна експортує до 29 мільйонів тонн зерна. Це є абсолютним рекордом. І такі обсяги дозволять нам зайняти друге місце у світі за обсягами експорту. Для цього керівництво держави активно домовляється про розширення ринків збуту. Так , ринки Південно-Східної Азії стають все більш перспективними для збуту української сільгосппродукції», - зазначив експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

112