Кабінет Міністрів схвалив підписання Фінансової та проектної угоди між урядом України і німецьким державним банком KfW на суму 7 мільйонів євро, йдеться на сайті Інформаційного бюлетеня КМУ.

Отримані кошти будуть направлені для подальшої реалізації Національного проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури».

Експерти зазначають, що українську сторону в угоді представляє Міністерство соціальної політики (отримувач грошей), а реалізовувати проекти в рамках німецького гранту буде Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ).

У рамках подібних заходів в обов'язковому порядку здійснюється фінансування ремонту дитячих садків, шкіл, фельдшерсько-акушерських пунктів, клубів, систем водопостачання і доріг.

Так, УФСІ планує направити отримані гроші на розвиток соціальної інфраструктури в селах і невеликих містах. Зокрема, заплановані заходи щодо навчання керівників територіальних громад і громадських організацій самостійно покращувати умови проживання на своїй території.

Аналітики зазначають, що сферою подібного навчання звичайно є створення інноваційних моделей соціальних послуг для незахищених груп населення (людей з обмеженими можливостями, дітей-сиріт, бездомних, людей похилого віку, жертв насильства і т.д.).

Нагадаємо, що Німеччина в рамках співпраці з Фондом вже виділяла гранти на загальну суму в десятки мільйонів євро. І отриманий нещодавно черговий німецький грант свідчить про те, що співпраця розвивається успішно й отримані кошти витрачаються ефективно і за призначенням, констатують урядові аналітики.

«Завдання наших проектів - розбудити колективи, громаду, ініціативні групи населених пунктів, щоб вони, потренувавшись на фінансових засобах, виділених спонсорами, надалі могли самостійно розвиватися і вирішувати свої проблеми. Ми також сподіваємося, що об'єкти, які не потрапили в нашу програму, спираючись на досвід «сусідів», почнуть діяти і без залучення фінансів з боку, побачивши, що кожній громаді під силу вирішувати подібні завдання», - каже виконавчий директор УФСІ Віктор Мірошниченко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158