У Криму розробляється спільна програма Ради Міністрів АРК і ООН щодо інтенсифікації та реалізації Стратегії економічного і соціального розвитку Криму до 2020 року. Стратегію обговорили перший заступник голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим Павло Бурлаков із заступником директора Представництва Програми розвитку ООН в Україні, заступником Постійного Представника ПРООН щодо програмних і стратегічних питань Елен Пановой, повідомляє Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ.

Зокрема, на зустрічі сторони обговорили розвиток громадянського суспільства, впровадження інноваційних проектів щодо відновлюваних джерел енергії та сприяння у формуванні позитивного іміджу Криму у світовому медіапросторі.

Так, на основі аналізу ситуації в країні і в регіоні, експерти ООН визначили потенційні сфери співпраці з урядом Автономії, зазначивши, що Крим перебуває в стані швидких змін в економічній, політичній і соціальній сферах.

У свою чергу, Бурлаков констатував, що співпраця з такою впливовою міжнародною організацією є пріоритетною для уряду Криму, оскільки дозволяє розвинути економіко-культурний потенціал, а також дозволить досягти сталого економічного розвитку півострова.

На даний момент сторони погодили потенційні сфери взаємодії. Це, зокрема, розвиток громадянського суспільства, залучення інвестицій в регіон, ефективні методи управління і поліпшення екологічної ситуації на півострові.

Як зазначають експерти, в Україні Програма розвитку ООН підтримує низку своїх проектів для поліпшення добробуту українського народу і сприяє переходу від централізованої системи управління до демократії.

Так, спільні зусилля ПРООН та уряду України спрямовані на впровадження досягнень європейських стандартів у політиці і заохочують приватне підприємництво для розвитку ліберальної ринкової економіки в країні, зазначають урядові аналітики.

Програми міжнародної організації базуються на декларації Цілі Розвитку Тисячоліття, яка прийнята всіма країнами світу.

Дана програма мобілізувала безпрецедентні міжнародні ресурси для боротьби з ключовими глобальними викликами людства, від зниження рівня бідності до надання загальної початкової освіти та поширення інноваційних інформаційних технологій.

У своїй діяльності ООН в Україні використовує і застосовує кращий глобальний досвід з 1993 року. При цьому загальний обсяг ресурсів Програм розвитку ООН в Україні становить 132 млн. доларів США.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162