«Укргазбанк» розробив програму кредитування ОСББ. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції повідомив голова правління «Укргазбанку» Сергій Мамедов.

«Ми зайнялися розробкою такої програми, тому що зараз цей ринок величезний. В Україні створено близько 24 тисяч ОСББ. За оцінками аналітиків, це близько 25 млрд грн коштів, які українці хочуть застосувати так, щоб жити краще. Тобто витратити їх на ремонт дахів, труб, під'їздів», - сказав Мамедов.

При цьому, за його словами, українцям складно відразу зібрати чималу суму грошей на ремонт того ж даху, тому банки можуть надавати кредити ОСББ.

Він зазначив, що «Укргазбанк» надає кредит під 16% на 1 рік і під 17,5% на термін від одного року. «Європейський досвід показує, що тут дуже маленькі ризики. У Європі ще жодне ОСББ не відмовилося повертати кредит», - додав він.

За словами заступника голови правління «Укргазбанку» Олени Дмитрієвої, в програмі є певні критерії, що визначають ОСББ, яким видаватимуть кредити.

«Одна з головних вимог стосується кількості квартир, які повинні складатися в ОСББ. Це має бути 90%. І ще одна не менш важлива, але, як виявилося на практиці, найскладніша для власників квартир умова - 80% учасників ОСББ повинні проголосувати за залучення кредиту», - пояснила вона.

Також вона уточнила, що до кінця року планується видати 10-15 таких кредитів на суму близько 1 млн грн.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213