Блок Ангели Меркель виграв вибори до Бундестагу: на виборах до німецького парламенту, що відбулися 22 вересня 2013 р., переміг правлячий блок християнсько-демократичних партій (ХДС/ХСС) канцлера Ангели Меркель. Він отримує 41,5% голосів за партійними списками і 45,3% по одномандатних округах. Як пише Reuters, це найкращий результат ХДС/ХСС за останні 20 років.

«Це суперрезультат, - сказала Меркель під оплески прихильників. Разом ми зробимо все від нас залежне, щоб найближчі чотири роки були успішними для Німеччини».

І все таки, блок Меркель не зміг отримати абсолютну більшість, і для формування уряду ХДС/ХСС доведеться вступати в коаліцію. На другому місці - Соціал-демократична партія (СДПН ) з 25,7% голосів. Також до Бундестагу пройшли Ліва партія (8,6%) і «Союз -90» (8,4%). На думку експертів, найбільш імовірним є варіант відродження «великої коаліції» разом з лівоцентристськими соціал-демократами, які отримали підтримку в 25,5%.

Про те, що таке коаліціада по-німецьки, якою буде Ангела Меркель після виборів - 2013 і чи зміниться внутрішня і зовнішня політика Німеччини, ForUm традиційно запитав у компетентних фахівців:

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

817