Міністерство економічного розвитку і торгівлі продовжує роботу з удосконалення законодавства для забезпечення функціонування нового механізму здійснення державних закупівель, а саме - процедури електронного реверсивного аукціону.

Так , на офіційному сайті Міністерства розміщений доопрацьований з урахуванням зауважень центральних органів виконавчої влади проект наказу «Про затвердження Регламенту електронного майданчика».

Регламент електронного майданчика визначає правила, що регулюють порядок взаємодії між оператором електронного майданчика і його абонентами при здійсненні державних закупівель за процедурою електронного реверсивного аукціону.

«Минулого року законодавством було запроваджено нову процедуру закупівель - електронний реверсивний аукціон, застосування якої, як очікується , дозволить зробити закупівлі більш прозорими, зрозумілими, спрощеними і, як показує міжнародний досвід, підвищити рівень конкурентності серед учасників торгів і забезпечити економію бюджетних коштів», - зазначив директор департаменту державних закупівель та державного замовлення Мінекономрозвитку Андрій Рубан.

Він повідомив, що на практиці ця процедура поки не використовується, оскільки в даний час ще не прийняті всі необхідні підзаконні акти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236