Станом на 1 вересня 2013 р. заборгованості з виплати зарплат і пенсій бюджетникам немає. Про це заявив заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський під час «Години запитань до уряду», передає кореспондент ForUm`у.

За словами чиновника, за 8 місяців 2013 р. Пенсійний фонд отримав з держбюджету 55,5 млрд грн, а витрати на покриття дефіциту ПФ зросли на 33,1%. «Це рекордний показник», - сказав чиновник.

Він додав, що досягнуте цього року підвищення соціальних стандартів дало можливість пожвавити внутрішнє споживання. «Середньомісячна заробітна плата штатного співробітника в Україні за 7 міс. року зросла на 8,9% до 3215 грн», - зазначив заступник міністра.

За його даними, на 2014 рік передбачено зростання мінімальної зарплати і посадового окладу І тарифного розряду Єдиної тарифної мережі з урахуванням очікуваного рівня інфляції і продуктивності праці. «Як і раніше, підвищення зарплати буде поетапним. Поряд з цим буде збільшуватися прожитковий мінімум», - запевнив Мярковський.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов підтвердив, що в Україні немає заборгованості з виплат зарплат бюджетникам і соціальних виплат.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187