Оболонський райсуд Києва оголосив вирок у справі двох організаторів кредитної спілки , які обдурили вкладників на суму майже 4 млн грн.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Оболонського району столиці , в 2007 році 46-річний член наглядової ради однієї зі столичних кредитних спілок , заручившись підтримкою голови правління цієї установи , налагодив схему шахрайського заволодіння грошовими коштами вкладників.

«Зловмисники переконували потенційних інвесторів вкладати кошти саме в їхню організацію , пропонуючи високі відсотки за депозитними вкладами. Надалі , отримавши від людей гроші , шахраї привласнювали їх шляхом оформлення фіктивних кредитів», - йдеться в повідомленні.

Таким чином фігурантам справи за два роки вдалося обдурити близько сотні вкладників.

За результатами розслідування прокуратура Оболонського району направила до суду кримінальну справу за обвинуваченням двох учасників кредитної спілки у заволодінні чужим майном ( ч.5 ст.191 КК України) та службовому підробленні (ч.2 ст.366 КК України).

«Вироком суду фігуранти справи визнані винними за статтями обвинувачення та призначене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років з конфіскацією майна», - підсумували у прокуратурі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220