Рішенням 125-ї Сесії Міжнародного олімпійського комітету , яка проходить у ці дні у столиці Аргентини Буенос-Айресі, боротьба знову включена у програму Олімпійських ігор.

Один із найдавніших видів спорту повернувся на Ігри , випередивши софтбол/бейсбол і сквош.

Після того , як у лютому нинішнього року на виконкомі МОК цей вид спорту був вилучений із олімпійської програми , починаючи з Ігор-2020, Міжнародна федерація боротьби (ФІЛА) провела численні реформи: змінила президента , налагодила діалог з МОК , внесла серйозні зміни у правила , зробивши боротьбу більш видовищним і зрозумілим видом спорту , нагадує «ИТАР-ТАСС».

Тепер спортсмени штрафуються за пасивну поведінку , нагороджуються очками за активність і технічні прийоми.

Президент ФІЛА Ненад Лаловіч обіцяє , що незабаром у боротьбі почнуть розбиратися навіть домогосподарки.

«Раніше були ситуації , коли навіть професіонали не розуміли, чому сутичка завершилася на користь того чи іншого борця. Відтепер такого не буде».

Під час фінальної презентації був зроблений акцент на рівноправність статей у цьому виді спорту - вже з 2016 року на Олімпійських іграх у жіночій боротьбі може розігруватися шість комплектів медалей замість колишніх чотирьох.

Зазначимо, що і в Україні всі борці зайняли активну позицію щодо подальшої долі свого виду на Олімпіадах . Нагадаємо , першу медаль для незалежної України на Олімпійських іграх приніс саме представник боротьби: В'ячеслав Олійник виграв золото на Іграх в Атланті -1996.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

419