Завдяки контрактам на модернізацію літаків для Куби вітчизняні авіабудівники зможуть отримати від $3 до $4 млн. Так аналітики інвесткомпанії «Арт-капітал» прокоментували новину про те , що державне підприємство «Антонов» спільно з найбільшим у СНД виробником авіаційних двигунів, компанією «Мотор Січ», уклали домовленість з Корпорацією кубинської авіації про модернізацію існуючого на Кубі парку багатофункціональних літаків Ан-2 ( 140 одиниць) на модифікацію Ан-2-100.

«Завдяки постачанням двигунів на Кубу «Мотор Січ»може збільшити виручку на $40 млн (4 % річної виручки)» , - констатують вони .

У той же час , за словами експертів , модернізація кубинського Ан-2 буде першим для «Мотор Січ» масштабним проектом з ремоторизації.

«Його успіх залучить клієнтів із інших регіонів. Кубинський проект, крім того, допоможе компанії диверсифікувати географію продажів, що особливо важливо сьогодні з огляду на торговельні спори з Росією», - зауважили вони.

Нагадаємо, що, згідно з підписаною угодою, Корпорація кубинської авіації створить виробничу базу для переобладнання існуючого на Кубі парку літаків Ан-2, а ДП «Антонов» здійснить не тільки модифікацію, а й поставку необхідних агрегатів та комплектуючих виробів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229