Україна має намір вирівняти торговий баланс з Китаєм. Про це , як передає кореспондент ForUm'у , заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров у ході зустрічі з членом Політбюро ЦК Компартії Китаю Лю Юньшанем.

«Минулого року наш товарообіг перевищив 10 млрд дол , але спостерігалося негативне торговельне сальдо на користь Китаю. І китайський імпорт перевищив наш на 2,5 млрд дол. Ми повинні подумати разом , як вирівняти наш торговий баланс», - заявив він.

Азаров попросив Юньшаня передати прем'єр-міністру КНР запрошення відвідати з візитом Україну , щоб обговорити ці питання.

Крім того , Азаров нагадав , що Україна і Китай незабаром повинні підписати «Договір про дружбу і співробітництво України та КНР» і «Програму розвитку стратегічного партнерства між Україною і КНР».

«Підписання цих двох важливих міждержавних документів дозволить закласти фундамент для співпраці між нашими країнами на найближчі роки. Ці документи повністю відпрацьовані українською стороною і передані Китаю. Ми сподіваємося , що під час візиту Президента України Віктора Януковича наприкінці року в Китай ці два документи будуть підписані», - сказав прем'єр-міністр.

За словами прем'єра, Україна також зацікавлена ​​ у співпраці з Китаєм в авіакосмічній сфері.

Як раніше повідомляв ForUm , Президент України Віктор Янукович планує здійснити візит до Китайської Народної Республіки у грудні цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264