Україна проводить переговори про доступ до ринків країн, які активізували переговори для отримання членства у ВТО. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відповідаючи на запитання депутатів під час Години запитань до уряду, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

За його словами, це Ємен, Казахстан, Боснія і Герцеговина.

Також Прасолов повідомив, що опрацьовується укладення угод про зону вільної торгівлі з Туреччиною, Канадою, Сербією, Ізраїлем, а також вивчаються перспективи укладення такої угоди з В'єтнамом.

Крім того, міністр повідомив, що Україна розглядає шляхи виходу на ринки країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону та Латинської Америки.

За його словами, вступ України до ВТО збільшує привабливість українських підприємств для іноземних інвесторів, відкриває світові ринки, зміцнює позиції експортоорієнтованих виробництв.

«На сьогодні ВТО вже налічує 159 країн і митних територій, на які припадає більше 95% світової торгівлі. Отже, членство у ВТО - необхідна умова для повноцінної інтеграції нашої економіки у світове господарство», - сказав міністр.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228