Україна продовжує працювати над виконанням домовленостей, досягнутих під час візиту в серпні до Росії міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка з головою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенком.

Так, 23 серпня Мінагрополітики направило Росспоживнагляду перший пакет документів для акредитації лабораторії Наукового центру превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки ім. Академіка Л.І. Медведя МОЗ України (Вихідний номер №37-32-2-14/17033). Також українська сторона направила пропозиції щодо складу спільної робочої групи, і 3 вересня - документацію щодо ДП «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів» Мінекономрозвитку України (Вихідний номер №37-32-2-14/17565).

На сьогоднішній день в Україні визначені ще 4 лабораторії для акредитації на відповідність вимогам російського законодавства у сфері захисту прав споживачів. Це Державний науково-дослідний інститут лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Держветфітослужби України, Українська лабораторія якості і безпеки продукції АПК, Державне підприємство «Вінницький науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» Мінекономрозвитку України (ДП «Вінницястандартметрологія»), а також Державне підприємство «Черкаський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» Мінекономрозвитку України ДП «Черкасистандартметрологія».

Крім того, 29 серпня Україна направила в Росспоживнагляд запрошення проінспектувати українські кондитерські фабрики в найкоротші терміни (Вихідний номер №37-32-2-14/17330). Також Україна висловила прохання конкретизувати параметри перевірки та повідомити про склад групи інспекторів (Лист від 23.08.2013 р., вихідний номер №37-32-2-14/17033).

Україна продовжує працювати над виконанням домовленостей, визначених протоколом про наміри, оскільки українська кондитерська галузь є експортно-орієнтованою - 50% продукції поставляється за кордон. Зараз українська кондитерська продукція експортується в 58 країн світу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220