Департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації планує провести додатковий конкурс щодо визначення автомобільного перевізника на деяких маршрутах , які не були представлені на попередній конкурс . Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема , 34 міські автобусні маршрути загального користування проходять через залізничні переїзди , які знаходяться на балансі Південно-Західної залізниці. Більшість з них на сьогодні не обладнані відповідно до вимог наказів Міністерства інфраструктури, тому узгодження власників залізничної колії на рух автобусних маршрутів через ці переїзди поки відсутнє. Згідно з вимогами чинного законодавства такі маршрути не можна виносити на конкурс.

У зв'язку з цим міська влада ініціює проведення спільної з Міністерством інфраструктури України і ПЗЗ інвентаризації залізничних переїздів, розташованих у межах Києва і через які здійснюється автобусний рух , щоб встановити їхніх власників та перевірити на відповідність нормам.

Як зазначили в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА , за результатами проведеної роботи планується організувати проведення наступного конкурсу на визначення автомобільного перевізника для здійснення господарської діяльності щодо перевезення пасажирів.

Крім того , профільний департамент розробляє схему організації пасажирських перевезень у місті та здійснює оновлення рухомого складу наземного пасажирського транспорту загального користування з метою впорядкування перевезень громадським транспортом. Це дозволить виключити випадки необґрунтованого дублювання таксомоторними автобусами маршрутів звичайного режиму руху , а також здійснити заміну маломістких маршруток на автобуси і тролейбуси особливо великої місткості зі збереженням існуючих інтервалів руху , підвищити безпеку пасажирських перевезень , поліпшити якість надання транспортних послуг та екологічної обстановки в місті.

Таким чином , у Департаменті транспортної інфраструктури , у міру реалізації запланованих заходів , будуть переглядати існуючу мережу наземного пасажирського транспорту загального користування , вносити надалі зміни до траси руху деяких маршрутів або припиняти їх роботу на одних маршрутах і переводити на нові.

Нагадаємо , конкурс щодо визначення автомобільних перевізників на 159 міських автобусних маршрутах загального користування завершився 30 серпня. Зараз здійснюється оформлення необхідних документів для забезпечення введення в дію рішень конкурсного комітету.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200