У столичних навчальних закладах проведуть додаткові перевірки стану електромереж та систем протипожежної безпеки. Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, відповідне доручення дав голова КМДА Олександр Попов.

Він підкреслив, що виявити можливі осередки небезпеки необхідно якомога швидше, тому результати перевірки профільні служби і департамент повинні надати голові КМДА протягом тижня.

«Нам потрібно негайно доопрацювати питання протипожежної безпеки у навчальних закладах. Зараз слід вжити всіх можливих заходів з метою попередження надзвичайних ситуацій. Робота щодо заміни старих електромереж - це масштабний проект, який ми повинні почати реалізовувати, адже безпека дітей - понад усе», - зазначив Попов.

Крім того, він доручив голові Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації Юрію Курінному виконати відновлювальні роботи приміщення дитячого садка №439, у якому днями сталася пожежа.

Нагадаємо, що 26 серпня у приміщенні дитячого садка за адресою просп. Голосіївський, 124-А, виникла пожежа. Осередком загоряння стала кімната групи №8 на другому поверсі з розповсюдженням вогню на дах будівлі. Пожежники швидко спрацювали і вже через годину за допомогою чотирьох пожежно-рятувальних автомобілів ліквідували загоряння. У результаті надзвичайної ситуації загиблих і травмованих немає.

За попередніми висновками фахівців імовірна причина пожежі - коротке замикання електродротів.

Як повідомлялося, всі навчальні заклади Києва повністю готові до нового навчального 2013-2014 року, зараз у столичних закладах завершується підготовка до Дня знань, який пройде у неділю, 1 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161