В адміністрації президента США Барака Обами запевняють, що американська розвідка встановила, як збройні сили Сирії зберігали, готували і застосовували хімічну зброю, пише Washington Post.

За даними видання, адміністрація планує оприлюднити докази, можливо, вже у четвер, що доведе, що президент Сирії Башар Асад несе відповідальність за «незаперечну», на думку американської влади, хімічну атаку.

Видання зазначає, що доповідь, складена Управлінням Національної розвідки, є одним із останніх кроків адміністрації перед тим, як президент Обама ухвалить рішення про завдавання удару по Сирії.

«Ми готові. Ми провели необхідну підготовку військових засобів і готові виконувати будь-які рішення президента. Ми готові до роботи», - заявив міністр оборони США Чак Хейгел у вівторок.

Нагадаємо, президент США Барак Обама розглядає можливість дводенного ракетного обстрілу Сирії у разі виявлення доказів застосування сирійськими військами хімічної зброї.

Про застосування у районі Гута під Дамаском хімічної зброї стало відомо 20 серпня. Повстанці звинуватили у трагедії сирійську владу, однак офіційний Дамаск назвав подію провокацією з боку опозиції.

Влада США раніше неодноразово заявляла, що у разі застосування сирійською владою хімічної зброї будуть змушені втрутитися у громадянську війну, яка триває в країні вже більше двох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166