Керівництво місцевих органів влади має надавати сільгоспвиробникам інформацію про те, як їм взяти участь у ярмарках.

З такою вимогою до керівників місцевих органів влади звернувся міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Він вважає, що ефективна взаємодія з місцевою владою полегшить фермерам і членам сільгоспкооперативів вихід на ринок, а також стане початком створення заготівельно-збутової мережі «Рідне село».

«Сьогодні з продовольчими ярмарками склалася ситуація, коли їх використовують у більшості регіонів як майданчик для спекулянтів. Частину ярмарків заполонила продукція, яка не має ніякого відношення до сільгоспвиробництва. Ніякого компромісу тут не буде: там повинні торгувати фермери, одноосібники і члени кооперативів. Разом з розвитком оптових продовольчих ринків це дозволить селянам продавати свою продукцію за більш вигідною ціною, а жителі міст отримають доступні і якісні продукти харчування», - зазначив Присяжнюк.

«Керівництво місцевих адміністрацій має дати відповідні доручення відділам торгівлі - проінформувати селян про шляхи доступу до ярмарків, місця і дати їх проведення. Телефонне опитування, проведене Консультаційним центром Мінагрополітики, свідчить про те, що сьогодні такої інформації виробник продукції не має. Ефективна комунікація між владою та виробниками стане вагомою складовою створення заготівельно-збутової мережі «Рідне село», - запевнив міністр.

«Держава гарантувала сільгоспвиробникам два місця, де вони можуть вигідно реалізувати свою продукцію - оптові ринки і ярмарки. Саме туди буде їхати аграрій зі своїм урожаєм, який цього року дуже високий. На ярмарках йому не доведеться витрачати гроші, щоб представити свою продукцію. Разом з тим, він отримує гідний прибуток», - зазначив Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

111