Якщо Росія обере шлях конфліктів і заборон, вона ще більше відштовхне Україну. Про це заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, коментуючи ForUm'у включення Митною службою Російської Федерації до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів.

«Якщо в Росії розраховують, що під тиском Україна вступить до Митного союзу, то це велика помилка - навряд чи ми відмовимося від асоціації з ЄС», - сказав він.

За словами політолога, такі обмеження просто неприпустимі.

«Українські підприємства не люблять, коли їм диктують правила, тому можуть ще більше погіршити співпрацю з Євросоюзом, тобто шукати нові ринки», - спрогнозував експерт.

У той же час він зазначив, що не можна виключати подальших заборон, санкцій і блокування української продукції, хоча негативні наслідки можуть бути не тільки для України.

Як повідомляв ForUm, Федерація роботодавців України заявила про проблеми з постачаннями української продукції на ринок РФ. За даними українських ЗМІ, Федеральна митна служба РФ посилила контроль за вантажами з України для більш ніж 40 компаній.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров пов'язує проблеми у торговельних відносинах з Росією з освітою і структуруванням Митного союзу.

Ольга Каретникова,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

122