У рамках розслідування кримінального провадження за фактом масового отруєння дітей у дитячому садку в Дніпровському районі Києва трьом працівникам зазначеного дошкільного закладу повідомлено про підозру.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Дніпровського району Києва, згідно з результатами перевірки, проведеної Держсанепідслужбою, причиною захворювання стали грубі порушення технології приготування страви, яку вживали вихованці, а також відсутність контролю з боку відповідальних осіб.

«Враховуючи висновки фахівців, за погодженням з прокурором, завідувачу, старшій медсестрі і кухареві дитсадка оголошено про підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 137 КК України - неналежне виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей», - йдеться в повідомленні.

Згідно з санкцією статті, за скоєння цього кримінального порушення передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3 років.

Нагадаємо, з 19 по 22 червня поточного року 43 дитини віком від 3 до 6 років після відвідування зазначеного дошкільного закладу були госпіталізовані з діагнозом «гостра кишкова інфекція».

За даним фактом прокуратура Дніпровського району відкрила кримінальне провадження і почала досудове розслідування.

У подальшому було встановлено, що захворювання викликав збудник сальмонельозу, який виявили в курячих яйцях і вермішелевій запіканці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176