Пропоноване з наступного року зниження в Україні ставки ПДВ до 9% виведе економіку з тіні, а ухилення від сплати збору при податку з обороту 1-2% втратить сенс. Таку думку в ексклюзивному коментарі телеканалу «БТБ» висловив перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців Сергій Прохоров.

Коментуючи проект Міндоходів і зборів України щодо зниження з 1 січня 2014 року ставки ПДВ з 17% до 9% і введення податку з обороту - 2% усередині країни і 1% - для експорту, Прохоров зазначив: «Цей податок більш прозорий і він не дозволяє використовувати теми з ПДВ, тому мова йде про те, що атмосфера в економічному просторі буде більш сприятливою і зрозумілішою».

«Не буде вигідно створювати схеми з ПДВ, ці схеми не будуть більше мати економічного сенсу. А раз так, то частина економіки піде з тіні у той простір економічний, якого ми всі намагаємося досягти», - вважає перший віце-президент УСПП.

Нагадаємо, Міндоходів у липні оприлюднило законопроект, яким передбачено знизити діючу ставку податку на додану вартість до 9% і скасувати будь-які пільги по сплаті цього податку, а також ввести податок з обороту на рівні 1-2%

Зараз в Україні діє ставка ПДВ у 20%, а з 1 січня 2014 р. в Податковому кодексі закладена ставка - 17%.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181