Президент Української федерації професіоналів безпеки Сергій Шабовта нарікає, що в Європі неможливо знайти країни, крім України, де інкасаторські машини не броньовані і не обладнані GPS-маячками.

«Ця система переконливо показує себе в усьому цивілізованому світі. У Європі ви не знайдете країни, де б машини інкасації не моніторилися GPS-маячками і не були броньовані на високому рівні», - зауважив він.

Зокрема, він наводить приклади Польщі, де, за його словами, практично виключений в інкасації людський фактор.

При цьому експерт порадив також доповнити систему відеомоніторингом - встановити камери у кабіні водія і всередині відсіку, де зберігаються цінності.

Шабовта звертає увагу, що останні резонансні випадки нападу на інкасаторів були викликані в тому числі ненадійним захистом машин.

Нагадаємо, що раніше Національний банк України зобов'язав банки закуповувати інкасаторські автомобілі, броньовані не нижче 3 класу захисту відповідно до вимог держстандартів ДСТУ 3975-2000 (цей клас передбачає захист від стрільби з автоматів).

Раніше придбаний броньований, але не обладнаний у відповідності з останніми вимогами, автотранспорт банкам дозволено використовувати протягом семи років з дати введення його в експлуатацію, а неброньований - до 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183