На першочергові заходи програми у боротьбі з вірусними гепатитами в цьому році планується виділити 33,6 млн грн. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив у ході прес-конференції директор Департаменту реформування та розвитку медичної допомоги Міністерства охорони здоров'я України Микола Хобзей.

«На сьогодні завершено роботу Міністерства охорони здоров'я щодо розробки програми боротьби з вірусними гепатитами В і С. Ця програма узгоджена з усіма центральними і територіальними органами виконавчої влади. Вона визначає заходи з профілактики, раннього виявлення, діагностики, лікування та реабілітації хворих з вірусними гепатитами. Я дуже сподіваюся, що наступного тижня ця програма буде прийнята (у Кабміні), і вона отримає свій реєстраційний номер», - розповів він.

За словами Хобзея, попередня розрахункова вартість програми на 2013 рік становила 347 млн ​​ грн, а на період до 2016 року - 1,7 млрд грн. «Сьогодні ми говоримо про 33,6 млн грн на першочергові заходи 2013 року», - зазначив чиновник.

При цьому він нагадав, що, за даними ВООЗ, Україна належить до країн із середнім рівнем поширеності вірусного гепатиту C: ним у нашій країні інфіковано близько 3% населення, що складає трохи більше мільйона людей. Тим часом, за словами Хобзея, більшість осіб, заражених гепатитом, є людьми працездатного віку.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів затвердив державну програму у боротьбі з гепатитами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186