Громадяни України почали акуратніше ставитися до виведення коштів за кордон. Як передає кореспондент ForUm'у, про це на брифінгу у Кабінеті міністрів України повідомив міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

«Мені дуже подобається, що вже сьогодні є тенденція, і ми її фіксуємо. Це - перебудова фінансових схем руху товарів і більш акуратне ставлення до виведення капіталів за кордон. Тобто сьогодні прийняттям закону про трансферне ціноутворення ми вже домоглися багато чого, це дуже позитивний сигнал на майбутнє», - сказав він.

Клименко нагадав, що законопроект про трансферне ціноутворення зараз чекає підпису Президента України. Після того, як він буде підписаний, Міністерство доходів і зборів почне процес підготовки піднормативних актів, а також масштабну роз'яснювальну роботу. «Ми вже сьогодні проводимо консультації з бізнесом, збираємо питання, які для бізнесу зараз неоднозначні, готуємо всі необхідні роз'яснення, щоб на 1 вересня не було питань, щодо яких ми б не могли дати якісну консультацію підприємцям, які підпадають під дію закону», - сказав глава Міністерства.

Як раніше повідомляв ForUm, 4 липня Верховна Рада України прийняла у другому читанні урядовий законопроект №2515 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209