Реконструйовані парк «Володимирська гірка» з пам'ятником Святому Рівноапостольному князю Володимиру Великому і комплекс Колони Магдебурзького права стануть перлинами пішохідного туристичного маршруту, будівництво якого триває у Києві. Таку думку висловив голова Київміськадміністрації Олександр Попов під час відвідування об'єктів, які місто реконструює на виконання завдань Президента України Віктора Януковича з підготовки столиці до святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Попов особисто проінспектував роботи на Володимирській гірці, де реконструкція та благоустрій вже завершуються. Зокрема, будівельники поклали нову бруківку і встановили огорожі, зеленбудівці закладають тематичні квітники і застеляють схили газоном. Крім того, встановлено нові ліхтарі, паркові лавки та урни для сміття, облаштовані доріжки, що з'єднують парк з Володимирським узвозом.

Також глава міста проінспектував хід робіт на комплексі Колони Магдебурзького права. Тут реконструкція також добігає кінця: практично завершена обробка сходів, що з'єднують Володимирський узвіз та Набережне шосе, озеленення прилеглої території. Також капітально реконструювали підземний пішохідний перехід, який виходить на набережну Дніпра. Зараз там налаштоване освітлення, відновлені і розписані стіни. Малюнок на них відтворює карту Києва Х-ХІІІ ст.

Нагадаємо, протягом 26, 27 і 28 липня Київ стане епіцентром святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі. Так, у столиці пройдуть офіційні заходи за участю президентів України, Білорусії та Росії. Також участь у святкових заходах візьмуть предстоятелі помісних церков, у тому числі з інших держав, і велика кількість паломників.

Нагадаємо, що в Києві йде робота над спорудженням унікального пішохідного туристичного маршруту. Він пройде по вулиці Сагайдачного, Поштовій і Контрактовій площах, Андріївському узвозу, Володимирській гірці, Хрещатому парку, Маріїнському і Печерському ландшафтних парках, парку Слави до Києво-Печерської лаври, «Арсеналу» та Музею Великої Вітчизняної війни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135