Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко вважає безглуздими очікування, що інвестиції в долари можуть принести істотний дохід у валюті у 2013 і 2014 роках.

«Українці, на відміну від американців, спекулюють не так на курсі акцій, як на курсі долара. При цьому ризик майже однаковий. Можна вкласти вдало або невдало гроші в акції, і можна так само з доходом або збитком інвестувати гроші в долари або євро», - переконаний експерт.

Фінансист зазначає, що перше півріччя 2013 р. показало, що, незважаючи на всі прогнози про девальвацію гривні, нічого суттєвого не відбулося. З січня по липень 2013 р. гривня по відношенню до долара девальвувала всього на 0,3708%.

«Це навіть не мало - це до неймовірності мало. Виходить, що той, хто зберігав гроші в доларах і сподівався на дохід, за півроку 2013 заробив всього 0,74% річних. Такого низького доходу навіть найбільш консервативні цінні папери не приносять», - вважає Охріменко.

У зв'язку з цим він вважає безглуздими очікування, що інвестиції в долари можуть принести істотний дохід у валюті в 2013 і 2014 роках. Експерт це аргументував тим, що будь-які інвестиції в долар приносять доходу менше, ніж становить інфляція в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206