Київська міська влада посилює роботу щодо соціального захисту киян і тому сьогодні місто потребує соціальних працівників. Про це заявив журналістам глава Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

«Соціальний захист киян - пріоритет нашої роботи. Сьогодні місто реалізує цілу низку соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича у сфері захисту материнства, дитинства, людей, що опинилися в складних життєвих обставинах, інвалідів і так далі. І звичайно, реалізація таких об'ємних програм вимагає посилення кадрового потенціалу соціальних служб. На жаль, молодь не хоче йти в соціальні працівники», - зазначив голова КМДА.

За словами Олександра Попова, на сьогодні в мережі районних центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді залишається вакантними близько півсотні місць. «Я закликаю киян, молодь, тих, хто відчуває в собі сили і бажання працювати з соціально незахищеними людьми, йти в соціальні працівники. Робота дійсно дуже важка, не кожному під силу. Але це вдячна праця. Місто цінує соціальних працівників. Співробітники соціальних служб отримують надбавку до заробітної плати. Вони одні з перших отримали у нас «Картку киянина» і мають можливість користуватися її перевагами», - зазначив Олександр Попов.

Керівник міста нагадав, що у рамках реалізації соціальної ініціативи Президента України «Діти - майбутнє України» Київ працює над створенням Центру матері і дитини. Також столиця реалізує потужну Міську цільову програму підтримки сім'ї та молоді на 2012-2016 роки. «Роботи в цьому напрямі дійсно багато, але місто обов'язково зробить все заплановане», - сказав Олександр Попов.

Нагадаємо, у Києві вже кілька років працює Центр денного перебування для дітей і молодих жінок, які перебувають у складних життєвих обставинах. Навесні 2013 року у столиці відкрито першу соціальну квартиру для вагітних жінок і матерів з дітьми раннього віку. Ця ініціатива реалізована спільно міською владою та низкою міжнародних фондів і організацій. Тепер юні мами та вагітні жінки, які опинилися у складних життєвих обставинах, можуть отримати комплексні послуги, в тому числі і тимчасове житло.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

122