Єгипту загрожує голод, повідомляє Reuters з посиланням на екс-міністра постачання Єгипту Бассема Уда.

За його словами, в країні залишилося всього 500 тис. тонн імпортної пшениці. Такої кількості вистачить приблизно на два місяці.

У той же час Єгипет є найбільшим імпортером пшениці у світі: щорічно він купує 84 млн тонн пшениці, половина з якої йде на виробництво субсидованого хліба, що продається населенню за пільговими цінами, повідомляє «Газета.Ru».

Повідомляється, що після розпуску уряду закупівлі пшениці були припинені, в тому числі і внаслідок браку у Єгипту грошових коштів. Крім того, прогнозований урожай явно не зможе покрити і половини потреб населення.

Із заявою виступила і Організація ООН з продовольства (FAO). У ній, зокрема, йдеться про те, що Єгипет перебуває на межі продовольчої катастрофи.

Нагадаємо, 4 липня єгипетська армія усунула від влади і заарештувала президента Мохаммеда Мурсі. Дія Конституції була припинена, а тимчасовим президентом країни став голова Конституційного суду Адлі Мансур, який виконуватиме обов'язки президента до позачергових президентських і парламентських виборів.

Відсторонення Мохаммеда Мурсі від влади відбулося після масових демонстрацій, які почалися наприкінці червня і були приурочені до річниці інавгурації президента Мурсі.

У демонстраціях, які пройшли по всій країні, взяли участь мільйони людей. Протестувальники звинувачували Мурсі в ісламізації країни, встановленні авторитарного режиму і в провальній економічній політиці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182