У київській галереї РА відбулося відкриття арт-проекту «Голоса: невисловлені історії про тіло, їжу та емоції», присвяченого проблемам харчової поведінки у жінок. Про це повідомляє кореспондент ForUm'у.

«Ми впевнені у силі проекту у форматі фотовиставки. Звичайно, можна було б зібрати прес-конференцію, але думаємо, що картини справлять на людей більше враження», - сказав керівник проекту Кирило Савін.

«Розлад харчової поведінки можна розглядати і як форму тиску з боку культурних норм і еталонів, а також як звільнення, спосіб самостійно здійснювати контроль над своїм тілом», - заявила соціолог, експерт з гендерних питань Тетяна Щурко.

Аудіовізуальний проект «Голоси» звертається до досвіду 12 жінок, які пережили розлад харчової поведінки, це особисті історії, що закликають людей не ховатися зі своїми переживаннями і проблемами, а говорити про них і шукати вихід.

Проект організований за підтримки Бюро у справах освіти та культури Держдепартаменту США та Представництва Фонду імені Генріха Бьолля в Україні.

Виставка триватиме по 17 липня, також під час експозиції експерти проекту будуть проводити різні лекції і майстер-класи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172