Президент Американської торговельної палати в Україні Хорхе Зукоскі висловив схвалення законопроекту про внутрішню торгівлю і подякував міністру економічного розвитку і торгівлі України Ігорю Прасолову за надану можливість взяти участь у роботі над документом. Про це йшлося на зустрічі Зукоскі з Прасоловим.

«Я думаю, що нам вдалося досягти хорошого балансу для регулювання питань внутрішньої торгівлі. Ми задоволені тим рівнем конструктивного діалогу, який у нас склався. У цілому ми задоволені цим законопроектом», - сказав Зукоскі.

Єдине питання, яке досі обговорюється, - продаж алкоголю та тютюнових виробів в окремих приміщеннях з касовими апаратами.

Міністр акцентував увагу, що ця вимога необхідна виключно для збереження здоров'я нації, втім, погодився з американським гостем, що потрібно знайти баланс між інтересами держави та підприємців.

«Ця вимога пов'язана виключно з підростаючим поколінням. Нехай ці товари реалізуються окремо, не так на очах у дітей та підлітків», - зазначив Прасолов.

Нагадаємо, проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання внутрішньої торгівлі» підготовлений Мінекономрозвитку спільно з представниками Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, Комітету Верховної Ради України з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики, торговельних мереж, громадських організацій.

Мета документа - врегулювання проблемних питань, що виникають при проведенні торговельної та торговельно-виробничої діяльності.

На сьогоднішній день законопроект розміщений на сайті Міністерства і направлений на узгодження центральним органам виконавчої влади та громадським організаціям.

Розробники за допомогою цього законопроекту прагнуть упорядкувати внутрішню торгівлю, сприяти розвитку малого і середнього підприємництва, ліквідувати «стихійну» торгівлю, створити умови для розвитку конкурентного середовища та захисту прав споживачів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131