Міністр юстиції України Олександр Лавринович привітав Київський науково-дослідний інститут судових експертиз зі сторіччям, передає кореспондент ForUm'у.

«Саме 4 липня 1913 р. в Києві при прокурорі Київської палати, яка на той час перебувала у підпорядкуванні Міністерства юстиції, був створений Кабінет науково-судової експертизи, який пізніше розширився до інституту. На самому початку діяльності в штаті Кабінету працювало чотири людини. Сьогодні в Київському науково-дослідному інституті судових експертиз працює досвідчений колектив відомих вчених-криміналістів, тут розробляються нові експертні методики, виробляються експертизи по 81 експертному напрямку», - заявив Лавринович під час урочистих заходів, організованих на честь 100-річчя інституту.

У рамках заходу були нагороджені провідні судові експерти України, ветерани судово-експертної практики, а також співробітники Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Серед подарунків для судових експертів була спеціальна пам'ятна монета «Київський науково-дослідний інститут судових експертиз 100 років», випущена Національним банком України напередодні святкування. Сама монета була презентована 3 липня в Музеї грошей Національного банку України, за участю заступника голови Нацбанку Віри Ричаківської.

Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначається День судового експерта. Це професійне свято існує в нашій країні з 2009 року. На сьогоднішній день в Україні, за даними Міністерства юстиції, працюють близько 10 тис. судових експертів.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

345