Рішення щодо конкретних кроків з будівництва в Україні заводу з виробництва ядерного палива буде прийнято на засіданні оперативного штабу за участю українських та російських фахівців 11 липня в Києві. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький на брифінгу в Кабінеті Міністрів.

За його словами, така домовленість була досягнута за підсумками двосторонньої зустрічі з генеральним директором держкорпорації «Росатом» Сергієм Кірієнком на Міжнародній конференції з атомної енергетики XXI ст., що проходила в Санкт-Петербурзі у червні.

«Засідання оперативного штабу з питань будівництва заводу в Україні за участю російських і українських організацій з метою актуалізації стану виконання робіт та обговорення переговорних питань буде проведено 11 липня 2013 в Києві. Це вже у нас другий штаб, який проходитиме. І в цьому штабі вже буде прийнято рішення щодо конкретних кроків щодо будівництва заводу, і розпочато фактично будівництво заводу», - сказав він.

Також Ставицький повідомив, що під час зустрічі було підтверджено готовність російської сторони фінансувати чергову емісію акцій ВАТ «Завод з виробництва ядерного палива» на суму близько 50 млн доларів.

За його словами, процес державної експертизи проектно-кошторисної документації з будівництва заводу з виробництва ядерного палива в смт Смоліне Кіровоградської області вже розпочато. Крім того, ПАТ «Завод з виробництва ядерного палива» наділений функціями експлуатуючої організації.

Як повідомляв ForUm, 4 жовтня в Україні в районі селища Смоліне Кіровоградської області розпочато будівництво українсько-російського заводу з фабрикації ядерного палива.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

321