Регіональні органи виконавчої влади, виробники хлібобулочної продукції та установи мережевої торгівлі підписали Меморандум про взаєморозуміння. Як передає кореспондент ForUm'у, у підписанні взяли участь керівники Харківської, Полтавської, Київської областей та м. Києва.

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив після підписання Меморандуму, в ході відвідування Київського обласного хлібопекарського комплексу в с. Крушинка, що документ дозволить забезпечити стабільність цін на соціальні сорти хліба.

«Найголовніший принцип, який закладений у цьому меморандумі, - це збереження цінової стабільності на хліб. Що може бути важливіше такої проблеми для будь-якої країни, в тому числі і для України? Питанням стабільності цін на продукти харчування уряд займається всі ці роки. Це головне для нас питання - збереження макроекономічної стабільності в країні, збереження і стабільність цін на основні продукти харчування. Це - головна вимога Президента України, і уряд реалізує цю лінію», - заявив Азаров.

За словами прем'єра, сьогодні дуже важливо, щоб люди мали можливість постійно купувати хлібні продукти за нормальними цінами. «Так, ми не можемо контролювати, і не будемо, здобу і так далі. Але ті сегменти, як ми з називаємо, «соціальні сорти», ми регулювали, і будемо регулювати», - сказав він.

Прем'єр при цьому позитивно відмітив роботу Київського обласного хлібопекарського комплексу, де сьогодні було відкрито нову лінію з виробництва тіста для житнього хліба потужністю 35 тонн на добу.

«Витрати електроенергії, газу, енергоносія на одиницю продукції, грубо кажучи, на один батон, у 4 рази менші, ніж при виробництві хліба на старих підприємствах, яких переважна більшість в нашій країні». Він підкреслив, що такий хлібокомбінат важливий для держави і є елементом стабільності та конкуренції з тими, хто не хоче вкладати кошти в модернізацію і будівництво нових підприємств. «Це дуже важливий елемент соціальної політики Президента України, тому ми підтримували і будемо підтримувати такі підприємства», - заявив Азаров.

У зв'язку з цим він зазначив, що при підписанні Меморандуму не випадково були присутні керівники Луганської, Полтавської, Київської областей, а також м. Київ. «Там, де ми збираємося, цю систему (енергозберігаючу - Ред.) поставити на потік. Дуже важливо взаємодіяти на таких підприємствах мережами», - сказав він.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244