Україна розраховується за своїми зовнішніми зобов'язаннями завжди вчасно і в повному обсязі. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров у четвер під час зустрічі з керівником місії Міжнародного валютного фонду в Україні Ніколаєм Георгієвим, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Вжиті урядом заходи дозволили стабілізувати ситуацію, пов'язану з платіжним балансом. Ми виконуємо всі свої зобов'язання в повному обсязі, і для нас 2013 є абсолютно зрозумілим з точки зору зобов'язань за зовнішніми платежами. У нас немає жодних побоювань щодо їх виконання», - сказав Азаров.

Він також зазначив, що в Україні достатньо складна фінансово-економічна ситуація, яка, в першу чергу, пов'язана зі зниженням попиту на світових ринках на традиційний український експорт - метал, руду. Тому Україна була змушена вжити жорстких заходів щодо бюджетної дисципліни і ввести деякі обмежувальні заходи щодо імпортної продукції, пояснив прем'єр.

Азаров додав, що розроблена урядом програма з активізації економіки передбачає перенаправлення 4,5 млн тонн металу для використання на внутрішньому ринку. За словами прем'єра, зокрема, за рахунок цього вдасться забезпечити зростання валового внутрішнього продукту.

Глава уряду також підкреслив, що за останні три роки внутрішній товарообіг в Україні зріс майже на 50%, що дозволило забезпечити за два роки зростання ВВП майже на 10%. «Ми ведемо гнучку політику, яка дозволяє нам підтримувати стабільну ситуацію в країні», - зазначив Азаров.

У свою чергу, Георгієв зазначив: «Я сподіваюся, що ми зможемо забезпечити продуктивну співпрацю на благо українського народу».

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров у ході зустрічі з новим керівником місії Міжнародного валютного фонду в Україні Ніколаєм Георгієвим обговорив економічні питання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148