З початку 2013 року в Києві демонтували 3379 малих архітектурних форм. Про це заявив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Сергій Садовой, повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема, він зазначив, що силами КП «Київблагоустрій» демонтовано 883 тимчасові споруди, що на 62% більше у порівнянні з минулим роком. Крім того, з початку року інспектори профільного департаменту вручили 3211 приписів та склали 933 проколи, у результаті чого 528 тимчасових споруд були демонтовані власниками кіосків. Ще 1419 МАФів згідно із затвердженими графіками і 549 знову встановлених тимчасових споруд демонтували райони.

«Відсутня системна робота комісій у районах. Вони не до кінця виконують затверджений тижневий графік демонтажу і працюють на статистику, а не на реальні місця найбільшого скупчення кіосків. Крім того, ефективність проведення демонтажних робіт у столиці демонструє збільшення опору, зокрема, мова йде про появу судових рішень із забороною проведення демонтажних робіт. Суди міста втручаються у господарську діяльність та здійснюють непритаманну їм функцію. Тепер на опрацюванні у департаменті знаходиться 39 судових справ щодо демонтажу тимчасових споруд», - сказав Садовой.

Він додав, що робота співробітників департаменту ускладнюється при перевірці дозвільних документів у підприємців, які здійснюють весняно-літню торгівлю.

За результатами проведеної перевірки функціонування засобів пересувної торговельної мережі (автокафе, кіосків-автопричепів, автокав'ярень) визначено, що вони не є тимчасовими спорудами, і експлуатуються з використанням газового обладнання.

За словами Садового, Київрада має ухвалити рішення щодо жорсткого переліку дозвільних документів на такий вид діяльності.

«Для ефективної боротьби з незаконними малими архітектурними формами, стихійною торгівлею і торгівлею «на колесах» необхідно збільшити значимість адміністративного протоколу, тобто збільшити суму стягнень і спростити процедуру їх складання до порушників у цій сфері», - вважає Садовой.

Нагадаємо, заступник директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА - начальник управління торгівлі та побуту Станіслав Голубов заявив, що в Києві на законних підставах функціонують 4924 малих архітектурних форм.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178