Рівень знань школярів, яким викладали курс «Фінансова грамотність» з цієї дисципліни, виріс на 20%. Як передає кореспондент ForUm’y, про це повідомив міжнародний експерт з фінансової грамотності Програми розвитку фінансового сектора (US AID / FINRED-II) Роберт Бонд.

Він нагадав, що з червня 2011-го до 1 січня 2012 року відбувається тісна співпраця з Університетом банківської справи НБУ, і за 6 місяців була створена навчальна програма, посібник для вчителів, а також підручник та робочий зошит для учнів. Крім того, було проведено семінар з метою підготовки вчителів для викладання курсу «Фінансова грамотність».

Вже в січні 2012 року було розпочато пілотний проект, який реалізовувався у 15 школах України. Пізніше за його результатами було вирішено продовжити цей курс і в наступному навчальному році (2012-2013 рр.).

За підтримки НБУ, Університету банківської справи НБУ, а також Міністерства освіти України було розпочато другий пілотний проект, у якому взяли участь 3004 учні з 86 шкіл України.

Спочатку, за словами Бонда, у вересні 2012 року школярі пройшли тест, який складається з 20 питань, а в травні 2013 року, після проходження курсу «Фінансова грамотність», діти пройшли цей же тест повторно.

Згідно з попередніми результатами вихідного тестування, загальний результат рівня фінансової грамотності по регіонах збільшився до 64%. «За результатами вхідного тесту, рівень фінансової грамотності був близько 45%, в середньому було 9 правильних відповідей з 20 питань, за результатами вихідного тестування - вже 13 правильних відповідей з 20», - сказав Бонд, додавши, що у західних регіонах рівень знання дещо нижчий, ніж в інших регіонах країни. Серед основних причин він виділив те, що в даному проекті із західних регіонів брало участь більше сільських шкіл.

Він також підкреслив, що практично не було різниці між результатами тестування у юнаків і дівчат, крім того, особливо не відрізнялися результати і залежно від виду шкіл, крім навчальних комплексів, де результат був дещо нижчий. У цілому ж, за словами міжнародного експерта, цей пілотний проект був успішним.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

335