Прокуратурою Голосіївського району Києва підготовлено позов про стягнення з приватного забудовника 706 тис. грн. відновної вартості зелених насаджень, які були самовільно видалені на ділянці навпроти парку імені Максима Рильського.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Прокурорською перевіркою встановлено, що Київрадою у 2009 році земельну ділянку по провулку Радянському у Голосіївському районі було надано у власність фізичній особі для будівництва житлового будинку.

На зазначеній території були зелені насадження, які у зв'язку з будівництвом підлягали видаленню. Згідно з висновком «Київзеленбуду», відновна вартість рослин становила майже 706 тис.грн. Їх землевласник повинен був заплатити до міського бюджету при передачі ділянки йому у власність.

Однак, не сплативши зазначених коштів, власник землі самовільно знищив розміщені на ній дерева та кущі, а надалі ще й отримав правовстановлюючі документи на ділянку.

У позові до Голосіївського райсуду прокуратура вимагає зобов'язати землевласника відшкодувати відновну вартість зелених насаджень та сплатити штраф за їхнє самовільне знесення.

Крім того, як уже повідомлялося, за фактом незаконної видачі контролерами документів на право власності землі у провулку Радянському прокуратурою Голосіївського району було розпочато кримінальне провадження.

Відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.364 КК України «Зловживання владою або службовим становищем». Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165