Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов попросив народних депутатів відійти від політичних заяв і почати працювати. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у ході погоджувальної ради.

«Ви знаєте, складається таке враження, що уряд не чують, я вже не один раз просив опозицію, запрошував зустрітися і обговорити на професійному рівні питання податкової політики, бюджетної політики тощо. Але, на жаль, ніхто не хоче це обговорювати на професійному рівні. Не розуміють чи не хочуть? Це вже інше питання», - заявив він.

«Вже слухати неможливо, як люди говорять про якісь політичні речі, навіть не думаючи про економічні та юридичні питання», - підкреслив перший віце-прем'єр.

Він зазначив, що Кабмін вносить у Раду законопроекти, спрямовані на соціальний і економічний розвиток країни.

За словами Арбузова, тільки прийняття закону про трансферне ціноутворення дозволяє наповнити державний бюджет десятками мільярдів гривень. «Прошу вас, голосуйте. Отримаємо гроші - збільшимо соціальну допомогу тим, хто цього потребує», - звернувся він до депутатів.

Перший віце-прем'єр також пояснив парламентаріям, на що спрямовані 24 урядових законопроекти, внесені до порядку денного парламенту на поточний тиждень.

За словами Арбузова, 4 із них спрямовані на вирішення соціальних і гуманітарних питань, 11 - це ті закони, які стабілізують фінансовий сектор, вирішують проблеми бізнесу, визначають основи бюджетної політики на 2014 рік, 1 питання - це ратифікація конвенції між урядами України та Республікою Кіпр , 3 - стосуються міжнародного співробітництва та національної безпеки, ще 3 законопроекти стосуються вдосконалення виборчого права та вдосконалення фінансування судової системи.

Додатково Арбузов попросив депутатів розглянути на цьому тижні два законопроекти, розроблених Міністерством юстиції, що стосуються передачі функцій державної реєстрації фізичних і юридичних осіб підприємництва.

«Я сподіваюся, що після того, як я підкреслив, те, що питання, внесені урядом, дуже важливі, всі депутати нас підтримають», - підкреслив перший віце-прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, на цьому пленарному тижні парламент планує розглянути більше 100 питань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197