Вже цього року на базі Херсонського машинобудівного заводу може початися збірка зернозбиральних комбайнів CLAAS. Німецька компанія готова вкладати значні інвестиції в цей проект. Так, менеджер з експорту групи компаній CLAAS Томас Клаусніцер зазначив, що Україна володіє серйозним географічним потенціалом і сильними традиціями розвитку сільського господарства. А оскільки в країні вже реалізуються успішні інвестпроекти, то і німецька компанія готова залучати кошти в аграрну галузь України.

«Ми провели економічний аналіз доцільності запуску виробництва техніки в Україні. Вже цього року ми плануємо розпочати пілотний проект, який далі будемо розвивати в масштабні потужності. Україна є для нас дуже цікавою майданчиком для розширення присутності компанії в світі та СНД, оскільки володіє серйозним географічним потенціалом і сильними традиціями розвитку сільського господарства », - зазначив Клаусніцер.

На думку аналітика аграрних ринків Руслана Швеця, такі потужні інвестори і виробники приходять на український ринок, оскільки розуміють його перспективність.

«Успіхи українського АПК - найкраща рекомендація для іноземних інвесторів. Вони бачать, що вітчизняне сільське господарство вкрай перспективно. CLAAS - четверта за потужностями компанія в світі з виробництва сільськогосподарської техніки. Тому дуже вигідно, що всередину країни зайде потужний інвестор, готовий вкладати кошти», - підкреслив Швець.

Експерт також зазначив, що переговори про спільне виробництво техніки тривали досить довго. Зокрема, з керівництвом німецької компанії зустрічався міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Щоб досягти домовленостей, відбулося чимало зустрічей. Особливу увагу такій співпраці приділило Мінагрополітики, оскільки там розуміють, що використання сучасної техніки необхідне для аграрного сектора. Оскільки зараз через застарілу техніку на полях залишається частина врожаю. А якщо ми хочемо досягти виробництва зернових на рівні 80-90 мільйонів тонн, то необхідно користуватися тільки останніми досягненнями», - зазначив Швець.

Також аналітик аграрного ринку додав, що чинні умови лізингу сільгосптехніки дозволять українським сільгоспвиробникам придбати цю техніку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166