За позовом прокуратури Києва незаконно обладнана злітно-посадкова смуга у Гідропарку буде демонтована. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Згідно з повідомленням, Господарський суд задовольнив позовні вимоги столичної прокуратури про повернення з незаконного користування земельної ділянки у Гідропарку, на якій комерційна структура незаконно облаштувала злітно-посадкову смугу для гідропланів.

Як нагадують в прокуратурі, рішенням Київради у 2007 році ділянку площею 1,5 га на о.Долобецький у Дніпровському районі було передано приватному товариству у довгострокову оренду для облаштування зони відпочинку та злітно-посадкової смуги на воді для гідропланів.

Як з'ясувалося, ще у 2010 році Господарський суд Києва за позовом столичної прокуратури визнав договір оренди землі недійсним.

Незважаючи на це, комерційна структура продовжувала самовільно займати зазначену територію острова: відгородила її парканом, розмістила господарські споруди і облаштувала злітно-посадкову смугу.

У зв'язку з виявленими порушеннями та в інтересах столичної громади прокуратура звернулася до суду з вимогою зобов'язати товариство звільнити земельну ділянку та повернути у комунальну власність у придатному для використання стані.

Рішенням Господарського суду позовні вимоги прокуратури були задоволені у повному обсязі.

Зараз тривають виконавчі дії щодо звільнення зазначеної земельної ділянки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133