Київ не впорається зі зсувами без допомоги уряду. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, заявив журналістам перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко.

Зокрема, він нагадав, що у Києві на сьогоднішній день налічується 11 небезпечних зсувних об'єктів. «Всі 11 об'єктів під контролем міськвлади, але ми хочемо, щоб Кабінет Міністрів прийняв рішення щодо присвоєння зсувам статусу «Надзвичайна ситуація регіонального масштабу». У нас (у міста - Ред.) не вистачить коштів, щоб самостійно убезпечити ці місця», - сказав він.

За його словами, у бюджеті Києва немає 5,5 млн грн, необхідних на проектні роботи щодо запобігання зсувам. «У Києва немає сьогодні цих грошей. Якщо ми не отримаємо статус «надзвичайна ситуація регіонального масштабу», то що далі можна гарантувати?», - запитав він.

На думку чиновника, на сьогодні найнебезпечніша ситуація з обвалом біля озера Глинка. Чиновник пояснив, що насосна станція на озері не працює. Заводу, який раніше володів ним, немає, тому було вирішено передати озеро під контроль КП «Плесо» і до кінця цього року побудувати насосні станції, а також обробити схил, убезпечивши його.

Крім того, за словами чиновника, термінове відселення мешканців необхідно тільки із будинків біля трьох зсувних зон на Мишоловці, але люди відмовилися переселятися, написавши розписки.

У свою чергу, директор «Київінжпроект» Микола Марченко повідомив, що за попередніми розрахунками для проектних робіт необхідно 5,5 млн грн, а в цілому на боротьбу із зсувами столиці знадобиться близько 140 млн грн.

Як раніше повідомляв ForUm, на боротьбу із зсувами у Києві виділили десять мільйонів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135