Кабінет Міністрів України у місячний термін має вирішити питання відбору кандидатів для призначення представниками від України в комісії експертів з вирішення спорів у рамках Договору про зону вільної торгівлі (ЗВТ). Про це йдеться в Указі Президента №330/2013.

Зокрема, КМУ доручено затвердити порядок проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення представниками від України до комісії експертів, передбачивши, що організація і проведення конкурсу здійснюється Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.

Президент доручив забезпечити проведення у двомісячний строк відповідного конкурсу та за його результатами подати список таких кандидатів.

Представники від України до комісії експертів призначаються Президентом України на підставі поданої КМУ списку кандидатів, визначених за результатами проведення конкурсу.

Указ прийнято з метою забезпечення виконання умов програми «Правила розв'язання спорів» до Договору про зону вільної торгівлі, ратифікованого Законом України від 30 липня 2012 року №5193-V і, відповідно до пункту 3 частини першої статті 106 Конституції, Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомляв ForUm, 30 липня Верховна Рада ратифікувала договір про створення зони вільної торгівлі у рамках СНД.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226