За допомогою дезактивуючих розчинів рятувальники ліквідували рій ос, який оселився в під'їзді п'ятиповерхового житлового будинку. Про це повідомляє головне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Києві.

Згідно з повідомленням, 10 червня приблизно о 07.00 жителі п'ятиповерхового житлового будинку на вул. Богдана Хмельницького, 50 у Києві виявили рій ос в під'їзді між 4 та 5 поверхами й одразу ж звернулися за допомогою до рятувальників.

На звернення людей оперативно зреагував спеціальний аварійно-рятувальний загін. Ніхто з мешканців будинку від укусів комах не постраждав.

У держслужбі просять громадян бути обережними при ліквідації осиних гнізд. Обприскувати гнізда потрібно спеціальним засобом для знищення комах, перебуваючи на безпечній відстані. При цьому необхідно захищати органи дихання. Багатьох комах приваблюють залишки овочів, фруктів, м'яса і різних напоїв, наголошується в повідомленні.

При цьому в разі укусу оси слід витягти жало, рану змастити розчином нашатирного спирту або одеколоном, прикласти до неї щось холодне.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208