Задеклароване Міністерством освіти і науки України введення в школах вивчення російської мови як другої іноземної є черговою маніпуляцією суспільною свідомістю, вважає нардеп від фракції «Батьківщина», голова парламентського комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич.

«Знання іноземних мов - невід'ємна складова сучасної освіти. Але задеклароване введення другої іноземної мови - це чергова маніпуляція громадською свідомістю», - заявила Гриневич «Інтерфакс-Україна».

За словами Гриневич, Міносвіти не створило ніяких умов для якісного вивчення другої іноземної мови.

«У результаті на уроках замість другої іноземної діти вивчатимуть мову, яку добре знають - оскільки російська для частини дітей є рідною, а для іншої частини - однією з мов щоденного спілкування», - зазначила Гриневич.

На думку голови комітету, таким чином сотні тисяч дітей реально не вивчать другу іноземну мову.

«Для цих дітей Міністерство насправді звужує, а не розширює стартові життєві можливості», - підкреслила народний депутат.

Гриневич переконана, що введення вивчення другої іноземної мови в школах треба починати зі створення умов, насамперед - із забезпечення соціального статусу педагога, а також видання необхідної кількості якісних навчальних матеріалів.

«Сьогодні оплата праці молодого вчителя іноземної мови трохи вища від оплати технічного працівника школи. Молодий викладач не зацікавлений йти працювати в школу, оскільки на ринку праці, просто займаючись перекладами, він може без проблем знайти кращі пропозиції», - підкреслила Гриневич.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214