У центрі Києва планують обмежити висотність нових забудов.

Про це в інтерв'ю «Комерсант-Україна» сказав начальник комунальної корпорації «Інститут генерального плану Києва» Сергій Броневицький.

«У буферних зонах історико-архітектурних заповідників «Києво-Печерська лавра» і «Софія Київська» заборонене будь-яке нове будівництво. Крапка. Однак ми не говоримо про те, що в центрі взагалі нічого не можна буде будувати. Ми передбачили обмеження щодо висотності в центрі Києва до 16 поверхів», - сказав він.

При цьому, за його словами, в деяких зонах поверховість буде ще нижче.

«...Цього року ми вже починаємо розробку зонінгу центральної частини міста - цей документ встановить максимальну поверховість для кожного конкретного кварталу. Наприклад, на Подолі в певних місцях можна буде будувати тільки до п'яти поверхів. Але якщо ми говоримо про бульвар Лесі Українки, то там причин обмежуватися п'ятьма поверхами немає. Після громадських слухань ми плануємо винести зонінг центру міста на затвердження Київради», - заявив Броневицький.

За його словами, новий генплан планується затвердити, оскільки колишній, хоч і був розроблений до 2020 року, втратив актуальність. «У нас з моменту прийняття чинного документа минуло 11 років. Він вже морально застарів», - сказав він.

За його словами, п'ятирічна робота над проектом нового генплану столиці закінчується. На найближчому засіданні містобудівної ради відбудеться обговорення проекту, після чого він буде переданий на держекспертизу. Восени документ повинен бути поданий до Київради, де в грудні очікується його затвердження.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241